Forumurile educationale, un ajutor pentru orice parinte

A fi parinte nu este deloc o meserie usoara. Primele saptamani de viata ale copilului sunt o adevarata provocare, iar zicala „copil mic – probleme mici” este cat se poate de adevarata.

Daca in primele saptamani principala noastra grija este sa interpretam corect semnalele copilului, problemele cresc in intensitate cand acesta se mareste si ajung la o destul de presante atunci cand va trebui sa alegem liceul si facultatea catre care se va indrepta acesta.

Ajutorul este necesar oricarui parinte

Aceste momente necesita orice ajutor pe care il putem obtine iar internetul ramane principalul mijloc ce poate fi folosit. De aici putem afla lista liceelor, notele de intrare si cele de absolvire, dar o parere obiectiva vom avea numai daca vom accesa unul dintre numeroasele forumuri educationale.

Acesta este locul in care vom afla parerile altor parinti ce au trecut deja printr-un examen de capacitate sau de BAC, ce probleme au avut, care este cu adevarat nivelul liceului dorit si cum este viata acolo, etc.

Subiectele abordate sunt printre cele mai diverse. De la lista liceelor (insotite de notele de intrare din anii precedenti) pana la viata de zi cu zi, comportamentul profesorilor, regulamentele de ordine interioara si pana la calitatea preparatelor vandute de magazinele din interiorul liceelor, etc.

Un capitol ce m-a ajutat foarte mult a fost acela dedicat testelor nationale. Aici au fost afisate diverse simulari (atat pentru romana cat si pentru matematica) impreuna cu rezolvarea acestora, modele de brosuri ce trebuiau completate la admitere, o lista cu repartizarea elevilor dupa examene si dupa contestatii, etc.

Forumurile educationale contin informatii pretioase

Problemele mele pareau a se fi incheiat in momentul in care copilul a intrat la liceu, dar m-am inselat destul de mult. Programul cursurilor se schimba mereu iar copilul a fost atentionat in ceea ce priveste lungimea parului.

In plus, acesta voia sa mearga intr-o tabara educationala de vara in Anglia, iar pentru a imi face o opinie obiectiva asupra acestor probleme am apelat evident la vechii mei prieteni de pe forumurile educationale.

Odata lansate temele de discutie parerile au inceput sa curga iar faptul ca am gasit si cativa parinti ai caror copii au fost in tabara dorita de fiul meu mi-a fost de mare ajutor. Desi parerile acestora au fost impartite, am putut sa imi fac o idee asupra conditiilor oferite de organizatori si a programelor cursurilor, asa incat mi-a fost mai usor sa iau o decizie.

Spre suprinderea mea postul referitor la lungimea parului permisa in scoli a generat un interes maxim. Disputa a degenerat insa in cele din urma, asa incat am considerat ca acest post nu si-a atins obiectivul si nu m-a ajutat cu nicio informatie valoroasa.

Tot la sprijinul forumistilor am apelat si in momentul in care intentionam sa imi transfer copilul la alt liceu la sfarsitul clasei a IX-a. Am aflat astfel informatii interesante, intrucat nu stiam ca este necesar ca acesta sa sustina diferente la anumite materii (noroc ca avea examenul de limba straina luat). In opinia mea era suficienta o simpla cerere de transfer si totul era rezolvat.