Forumuri online, locurile de unde se pot obtine informatii gratuite

Internetul este o sursa nelimitata de informatii dar este necesar sa stim cum sa le cautam pentru a obtine cele mai exacte si mai bune date. Desi pare greu de crezut, cele mai exacte si mai pertinente informatii sunt obtinute cu ajutorul forumurilor online de discutii, deoarece acela este locul unde vom afla pareri reale si „la obiect” despre anumite subiecte sau produse.

Forumurile online nu sunt o noutate

Forumurile sunt locuri unde se pot dezbate anumite subiecte  iar aceasta notiune nu este o noutate pentru nimeni, Desi termenul a fost inventat de catre romani si desemna o piata publica unde se puteau discuta liber orice subiecte, odata cu evolutia tehnologica locul acestor piete a fost luat de mediul electronic.

Forumurile online au ramas un loc al dezbaterilor libere, unde orice parere este ascultata si este tratata cu respectul cuvenit indiferent de sexul, pregatirea sau orientare religioasa a celor ce posteaza.

Discutiile se poarta prin intermediul posturilor ce sunt apoi comentate, iar cele mai mari forumuri au sectiuni speciale pentru message board sau sub – forumuri dedicate unor posturi ce au devenit foarte comentate.

Forumurile sunt un mediu unde fiecare este liber sa isi sustina parerea despre anumite domenii. Nu rare sunt cazurile in care anumite produse sau firme au fost „desfiintate” sau au fost transformate in „regina balului” de catre membrii forumurilor.

Acestia devin adevarati formatori de opinie in anumite domenii, deoarece forumurile mari pot avea pana la 100.000 membri. Spre exemplu, unul dintre cele mai mari forumuri online de discutii este IGN Board ce numara peste 1.300.000 utilizatori.

Informatiile sunt sustinute de dezbateri aprige

Orice informatie de pe un forum online este sustinuta de o dezbatere apriga. Fiecare membru isi va sustine cu inversunare punctul de vedere, iar acest lucru este benefic pentru vizitatorii obisnuiti ai site-ului ce isi pot face o impresie obiectiva asupra subiectelor discutate.

Romania nu putea sa lipseasca de pe harta forumurilor de discutie online datorita gradului din ce in ce mai mare de acces la internet.

Unul dintre cele mai mari forumuri este Sofptedia, ce numara mai mult de 110.000 utilizatori iar subiectele discutate sunt variate. Legislatie, economie, subiecte bancare, pomicultura sau agricultura sunt unele dintre cele mai discutate subiecte de pe forum.

Mai mult decat atat, forumul ofera foarte multe softuri gratuite ce pot fi descarcate de utilizatori iar aceasta facilitate a sporit enorm numarul membrilor inregistrati.

Computer Games este unul dintre cele mai mari forumuri online dedicat iubitorilor de jocuri. Administratorii site-ului sunt cei ce au infiintat Liga Gamerilor Profesionisti si incurajeaza participarea a cat mai multi membri. Forumul are in prezent mai mult de 100.000 membri.

Una dintre caracteristicile ce il diferentiaza de un forum de jocuri obisnuit este sectiunea de vanzare cumparare. Anunturile nu se refera numai la jocuri si pot fi vandute orice produse IT (mouse, tastatura, computere, laptopuri, etc).

Revistele dedicate gamerilor sau din domeniul IT sunt deosebite de toate celelalte deoarece au forumuri online de discutii extrem de mari. Partea mai putin placuta este ca marea majoritate a acestora sunt inactivi si intra pe forum numai pentru documentare.