Forum mamici

Atunci cand ne pregatim sa deveni mamici pentru prima oara trecem printr-una dintre cele mai fericite perioade din viata. Sufletul ne este plin de bucurie si ne gandim cu nerabdare la momentul in care ne vom putea strange copilul in brate, dar problemele de care ne lovim sunt la fel de numeroase.

Desi in anumite situatii vom gasi rezolvarea acestora in familie (cu ajutorul sotului sau al mamei), exista momente cand acestia nu sunt langa noi sau nu stiu cum sa ne ajute. Norocul nostru se numeste internetul, locul unde toate problemele pot fi rezolvate cu usurinta cu ajutorul forumurilor mamici.

Forumul este locul unde putem beneficia de cele mai bune sfaturi

Internetul este unul dintre marile avantaje ale societatii moderne. De aici ne putem cumpara vacantele, se pot plati facturile si ne putem face prieteni ce ne vor sta alaturi si ne vor ajuta cu sfaturi.

Forumurile pentru mamici au fost printre cele mai vizitate in perioada in care am fost gravida. De aici am aflat foarte multe sfaturi utile pentru perioada sarcinii si a fost locul unde mi-am facut foarte multe prietene cu care am tinut legatura si dupa ce am nascut.

De aici am aflat care sunt primele simptome ale sarcinii (nici macar nu am fost constienta de acest lucru pana in momentul in care am intrat pe forum) si ce trebuie sa schimb in viata mea pentru a avea o sarcina linistita si fara probleme.

Desigur ca vizitele la medic au fost puse intotdeauna pe primul plan, insa parerile altor mamici despre anumiti medici, teste, ecografii sau cabinete medicale au contat foarte mult. Acestea m-au ajutat foarte mult in momentul in care am dorit sa schimb medicul la care mergeam, iar faptul ca am putut consulta mai multe pareri despre un anumit doctor m-a incurajat foarte tare.

Mamicile se ajuta intre ele

Forumurile mamici m-au ajutat sa urmaresc evolutia sarcinii pe saptamani si sa verific daca totul este in regula cu mine sau cu copilul meu. Faptul ca puteam in orice moment sa pun intrebari mi-a oferit o doza de siguranta si de incredere foarte mare, iar acest lucru a contat mult pentru psihicul meu.

Experienta nasterii a fost unul dintre momentele la care ma gandeam cu groaza. Deoarece eram la prima nastere nu stiam la ce sa ma astept, asadar am apelat la sfatul noilor mele prietene din mediul virtual. Am aflat astfel trairile din momentul nasterii, partile bune (si mai putin bune) ale nasterii naturale sau prin cezariana, durata de refacere dupa nastere, etc.

Mai mult decat atat, am beneficiat de sprijin neconditionat si in momentele de depresie postnatala sau in momentele in care nu stiam cum sa imi fac puiul sa se linisteasca. Sfatul unor mamici trecute prin aceste probleme a contat foarte mult si pot spune chiar ca acestea mi-au oferit o raza de soare in viata.

Botezul a fost un moment in care am reusit sa strang o mare parte a noilor mele prietene, iar parerile acestora au contat iarasi destul de mult. Nu de alta, dar aveam nevoie de experienta unor mamici cu „state vechi”.