Forum copii

Imi aduc aminte cu placere de vremurile copilariei, cand singura mea grija era sa ma duc la scoala si sa ies dupa amiaza la joaca impreuna cu prietenii. Din pacate acele vremuri au trecut demult iar viata de adult m-a pus in fata unor dileme mult mai grele.

Desi a fost una dintre cele mai mari bucurii din viata, nasterea copiilor m-a pus in fata unor dileme foarte greu de rezolvat, deoarece (in opinia mea) meseria de a fi parinte este una dintre cele mai dificile.

Copii mici au necesitati ce nu pot fi intelese

Cea mai grea perioada a fost pana cand primul copil a implinit varsta de trei ani. Acesta nu putea inca sa vorbeasca, iar noi eram „parinti incepatori” si nu aveam deloc experienta in a creste copii. Noroc cu existenta internetului, mai precis a forumurilor copii. Acela a fost locul in care am intalnit oameni minunati ale caror sfaturi ne-au ajutat sa depasim una dintre cele mai grele perioade din viata.

Forumurile unde se discutau problemele copiilor au fost locul unde ne-am documentat asupra celor mai bune produse pentru ingrijirea copiilor (nu neaparat cele mai ieftine, deoarece experienta proprie m-a invatat ca lucrurile ieftine sunt printre cele mai proaste) si asupra jucariilor adecvate varstei acestora.

O sectiune ce ne-a bucurat foarte mult a fost aceea a bolilor copilariei, deoarece am aflat astfel sfaturi utile asupra simptomelor bolilor copilariei  si modului in care acestea pot fi contracarate. Binenteles ca aceste pareri nu au inlocuit deplasarea la medic, dar au fost binevenite ca si sfaturi complementare.

Forumul ne-a economisit timp pretios

Am constatat cu bucurie ca moderatorii (probabil parinti ca si noi) au introdus un capitol special dedicat reducerilor. Acesta ne-a scutit de a mai pierde timpul cautand oferte online sau rasfoind tot felul de pliante, deoarece era completat in permanenta cu cele mai noi reduceri si promotii.

Ca si bonus erau parerile parintilor ce folosisera acele reduceri. Acestea vizau timpul de expeditie, calitatea produselor, modul de ambalare si va pot spune ca am evitat numeroase probleme legate de anumite produse pe care as fi vrut sa le cumpar dar s-ar fi dovedit o alegere nu tocmai fericita.

Atunci cand copilul a crescut forumul copii a fost locul de unde ne-am putut documenta despre cele mai noi jocuri aparute pe piata. De unde pot fi cumparate, care sunt cele mai potrivite pentru a dezvolta abilitatile copilului, perioada in care acestea sunt la promotii si multe alte sfaturi utile.

Mai mult decat atat, in momentul in care biblioteca de povesti s-a terminat am apelat la sectiunea de cantecele si povesti a forumului, iar aceasta a fost suficienta pentru ambii copii ba chiar au mai si ramas ceva povesti necitite, deoarece acestea erau suplimentate in permanenta de catre alti parinti.

Chiar daca copii au crescut forumul a ramas un loc pe care il vizitam destul de des, deoarece gasim sfaturi legate de cele mai bune gradinite sau scoli. Nu ma intereseaza neaparat parerea oficiala sau alte opinii pe care le citesc pe bloguri, deoarece acestea nu sunt in mare masura reale, ci opinia unor parinti care chiar au copii la acea gradinita.